Release van een nieuwe game: Assassin’s Creed Valhalla

Al vele jaren staat de Assassins’s Creed game reeks bekend als één van de beste game-ervaringen, zowel voor fanatieke gamers als voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis, en alles daar tussenin! Assassin’s Creed heeft al vele tijdperken in de geschiedenis aangedaan, van Italië in de renaissance in Assassin’s Creed 2 tot aan het oude Griekenland in Assassin’s Creed Odyssey, het meest recente deel van de Assassins Creed reeks. Nu is er een nieuwe deel aangekondigd in de serie: Assassin’s Creed Valhalla, wat zich zal afspelen in de tijd van de vikingen.

Vikingen

Met dit nieuwe viking tijdperk komen natuurlijk ook een nieuwe spelwereld en nieuwe gameplay elementen. In Assassin’s Creed Valhalla speel je een viking genaamd Eivor. Eivor is een meedogenloze viking krijger uit Noorwegen, maar een groot deel van Assassins Creed Valhalla zal zich afspelen in het negende eeuwse Engeland waar je zelf een eigen vikingclan zal leiden en een eigen settlement kunt oprichten en onderhouden terwijl je langzaam het nieuwe land overneemt en verovert. Nieuw is dat je dit keer ook vikingen van andere spelers in je clan kunt opnemen of je eigen vikingen kunt delen zodat andere spelers met jouw viking kunnen spelen. Hier krijg jij dan geld voor in jouw eigen gamewereld. Als dat geen slapend rijk worden is…

Gameplay

Wat dit betekent voor de gameplay van Assassins Creed Valhalla? De vikingen zullen een nieuwe vechtstijl hanteren met onder andere zwaarden, schilden en dubbele bijlen. Natuurlijk is ook de hidden blade weer terug en kun je in dit deel ook weer epische zeeslagen meemaken met je vikingschip op de woeste wateren. Naast het vechten is er dit keer ook meer ruimte voor het ontwikkelen van je eigen viking settlement. Sluit allianties met leiders van andere clans en richt je eigen kamp op. Door jouw keuzes zal het spelverloop daadwerkelijk veranderen en oefen je invloed uit op de gamewereld. Als een ware viking kun je natuurlijk ook plunderen. Met je clan kun je op pad om rooftochten uit te voeren op Saksische forten en al hun rijkdommen plunderen. In Assassins Creed Valhalla kun je al je stoutste vikingdromen waarmaken.

Anno 1800

Ben je nou dol op geschiedenis en kun je echt niet wachten om Assassins Creed Valhalla te spelen? Probeer dan Anno 1800. In Anno 1800 bouw jij je eigen stad op in de negentiende eeuw tijdens de industriële revolutie. Hou rekening met de behoeften van je burgers, zorg dat je productie op niveau blijft en zorg voor een goede aanvoer van goederen zodat je fabrieken nooit zonder goederenstroom zitten. Het is hierbij van groot belang om goede handelsroutes op te zetten. Het is aan jou om je stad niet alleen economisch draaiend te houden, maar ook om de aantrekkelijkheid voor bestaande en nieuwe burgers hoog te houden. Mocht dat nou eenzaam klinken, dan is Anno 1800 ook in multiplayer te spelen zodat je samen met iemand anders aan de slag kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *