Alles wat je moet weten over een patchkast

Als men het over een patchkast heeft dan kun je dit beschouwen als een meterkast voor je netwerk. In deze speciale kast komen alle kabels samen en kunnen van daaruit verder aangesloten worden op apparaten zoals een router, modem of switch. Het is zelfs mogelijk om de kabels te laten door patchen naar een andere ruimte waar andere apparatuur aanwezig is. Dit is helemaal afhankelijk hoe groot je netwerk is.

De technische uitleg over de patchkast

Je vindt in patchkasten regelmatig één of zelfs meerdere patchpanels. Patchpanels houden in rijen met UTP of FTP connectoren. Hier kunnen patchkabels gemonteerd worden. Patchkasten zie je vaak in ruimtes waar andere patchkasten staan. Per geplaatste patchkast is het mogelijk om aan 2 kanten patchpanels te plaatsen. Het is mogelijk om in de patchkasten rangeerpanelen te verwerken. Rangeerpanelen zijn panelen die er voor zorgen dat de kabels netjes worden weggewerkt en er overzicht ontstaat.

Met het aantal patchpanels kun je uitrekenen hoeveel patches geplaatst kunnen worden

Aan het aantal patchpanels kun je uitrekenen hoeveel patches er in de patchkast geplaatst kunnen worden. Hoeveel patchkasten je nodig hebt hangt af van de indeling van het netwerk. Wil je een goede indeling van de patchkasten hebben dan moet je rekening houden met de lengte van kabels inclusief de kabels van de patch aan beide kanten.

Waarom zijn patchkasten zo belangrijk?

Heb je het over patchkasten dan gaat het over de opslag van ICT, beveiligingsapparatuur en telecom. Een patchkast beschermt alle dure communicatie en ICT componenten tegen eventuele schade en stof. Je ziet vaak genoeg in bedrijven met groot aantal netwerken dat er een afgesloten ruimte wordt toegewezen om de patchkasten neer te zetten. Daarbij is het zaak dat patchkasten koeling nodig hebben en preventief beschermd moeten worden. Deze preventieve bescherming is tegen brand en wordt gedaan met een blussysteem. Je kunt een patchkast heel makkelijk zien als het kloppend hart van een bedrijf. Het beschermen is erg belangrijk, omdat alle bedrijfsgegevens hierin worden opgeslagen.

Koop kwalitatief goede en geschikte patchkasten aan

Voor bedrijven is het aan te raden om kwalitatief goede en geschikte patchkasten te kopen. Zoals eerder aangegeven beschermen patchkasten de kabels tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals stof en vuil. Dit niet alleen, want een patchkast biedt ook een zeer overzichtelijke weergave van je netwerk. En doen er zich problemen voor binnen je netwerk dan is het makkelijk en snel te overzien in je patchkasten wat het precieze probleem is. Dit in vergelijking met bedrijven die helemaal geen patchkasten hebben staan en waar allerlei snoeren door elkaar lopen.

Vraag een specialist voor het ordenen van je patchkasten

Je zult vaak genoeg merken dat naarmate de jaren vorderen de patchkasten eruit gaan zien als spaghetti. Dat maakt het allemaal heel onoverzichtelijk. Om het allemaal zelf te gaan ordenen is een hele klus waar ook nog eens kennis voor nodig is. Het is namelijk zo dat de kabels los gehaald moeten worden om opnieuw te worden aangesloten. Aan te raden is dan ook om een specialist bij het ordenen van je patchkasten te betrekken.

Ook voor netwerkkabels die nodig zijn voor een kast als deze ben je bij ons aan het juiste adres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *