Bespaar geld en investeer in oplaadbare batterijen

Met oplaadbare batterijen bespaart u geld en het milieu. Het aanschaffen van deze batterijen is dus eigenlijk altijd een goed idee. Er zijn verschillende soorten oplaadbare batterijen en u zal versteld staan over hoe vaak u ze kunt hergebruiken. En dat betekent dus dat u uw batterijen zelf oplaadt in plaats van dat u weer moet investeren in nieuwe exemplaren. Goede oplaadbare batterijen gaan erg lang mee en dat betekent dat u uw investering snel heeft terugverdiend. Wat u nog niet zeker over het aanschaffen van oplaadbare batterijen? Dan haalt de onderstaande informatie u vast over de streep.

Verschillende soorten oplaadbare batterijen

Als u denkt aan een oplaadbare batterij, dan denkt u misschien aan een bekende AA batterij. Maar er worden een groot aantal andere soorten oplaadbare batterijen verkocht en dat geeft u de mogelijkheid om deze in het grootste gedeelte van uw apparaten te gebruiken. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de bekende AAA batterijen, maar ook aan de C cell, D cell en de 9 volt oplaadbare batterij. Er zijn zelfs oplaadbare knoopcel- en RCR123A batterijen. De volgende keer dat u een batterij gaat kopen, zoekt u dus eerst naar informatie om te zien of er een oplaadbare versie van te vinden is.

Welke oplader koopt u?

Besluit u voor de oplaadbare variant te kiezen, dan heeft u uiteraard een lader nodig. En dan kiest u uit verschillende opties. Er zijn bijvoorbeeld laders die alleen één of twee type batterijen op kunnen laden terwijl u andere laders kunt kopen waar u een verscheidenheid aan batterijen in kwijt kunt. Er zijn traditionele laders die goedkoper zijn, maar die er wel langer over doen om de batterijen op te laden. Heeft u deze tijd niet, dan kiest u voor een iets duurdere snellader. Deze heeft uw batterijen vaak al binnen 3 tot 4 uur opgeladen, wat betekent dat u ze snel weer kunt gebruiken.

Tips voor een lange levensduur

Oplaadbare batterijen zijn overal, in uw tandenborstel, in uw telefoon, in uw fototoestel of u koopt ze los. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw batterijen gebruik maken voordat u ze moet vervangen. Met de volgende tips gaan uw batterijen langer mee.

  • Tegenwoordig is het niet meer nodig om de batterij volledig op te laden. De levensduur wordt er niet minder van. Het is beter om oplaadbare batterijen regelmatig even bij te laden dan om deze een paar keer volledig te vullen.
  • Plaats de batterij aan de oplader als deze nog niet helemaal leeg is.
  • Laat uw batterijen niet te lang in de oplader zitten.
  • Gebruikt u de batterijen een tijdje niet, laad ze dan tussendoor een keer op. Haal de batterijen uit het apparaat zodat ze niet te snel leeglopen.
  • Laad geen verschillende batterijen tegelijkertijd op, tenzij uw lader afzonderlijke laadsloten heeft. Meng geen oude en nieuwe batterijen, soorten batterijen en batterijen van verschillende capaciteiten.

Schaf ook oplaadbare batterijen aan en u bespaart geld en het milieu. Batterijen zijn handig, maar bevatten schadelijke stoffen waar we het liefste zo min mogelijk van gebruiken. Hulp nodig bij het maken van uw keuze in oplaadbare batterijen? De specialisten van Batterijenstunter.nl helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *