Oude hardware verkopen: Een slimme zet!

Eens elke zoveel jaar kun je er niet omheen. De computers, servers of andere IT-apparatuur van je bedrijf zijn verouderd en kunnen de laatste nieuwe software niet meer naar behoren draaien. Wat moet je dan met al die oude apparatuur? Je kunt alles natuurlijk naar de vuilnisbelt brengen, maar dat levert je niets op en is zelfs gevaarlijk voor al je data! Een geschikte oplossing is om alles door te verkopen aan een gespecialiseerd bedrijf. Waarom dat beter is, leggen we hier graag voor je uit.

Alles heeft zijn waarde


Het meest voor de hand liggende is uiteraard de winst die je maakt. Oude apparatuur kan best nog wat waard zijn. Voor jouw doeleinden zijn de computers misschien te traag geworden, maar iemand anders is wellicht zeer tevreden met een minder krachtig model. Wanneer je contact opneemt met een bedrijf als CTC IT Solutions, kun je simpelweg doorgeven welke apparatuur je precies wil verkopen. Er wordt een waardebepaling gemaakt en indien je hiermee akkoord gaat, wordt alles opgehaald. De gemaakte winst kun je vervolgens investeren in de aankoop van nieuwe IT-apparatuur.

Hou je informatie veilig


Wanneer je data van harde schijven wist, weet je nooit zeker of alle gegevens wel degelijk zijn verdwenen. Moest iemand je oude harde schijf terugvinden, dan is het mogelijk om met gespecialiseerde software alle data weer op te roepen. Hierdoor kunnen zakelijke cijfers en documenten, die je liever binnen het bedrijf houdt, doorgespeeld worden aan de buitenwereld. Als je in zee gaat met een gespecialiseerd bedrijf dat oude harde schijven overneemt, ben je er zeker van dat alle data op een professionele manier gewist zal worden. Zodoende kan de harde schijf veilig hergebruikt worden door iemand anders zonder dat men ooit zal zien wat er op de schijf heeft gestaan.

Bespaar tijd en ruimte


Wanneer je zelf al je hardware probeert te verkopen online, ben je al snel heel wat uren kwijt. En dat is dan nog maar enkel de tijd die het kost om alle zoekertjes te plaatsen. Daarbij moet je zelf ook nog eens vaak betalen om je zoekertjes in het goede daglicht te plaatsen. We weten allemaal dat tijd geld kost in het zakenleven. Bespaar jezelf tijd en geld en laat een professional een interessant bod doen op je apparatuur. Zo ben je in één klap van alle spullen verlost. Denk ook maar aan de ruimte die deze toestellen kunnen innemen. Heel wat bedrijven laten oude apparatuur ergens in een vergeten kamer stof vergaren tot ze compleet nutteloos zijn geworden. Als groeiend bedrijf kun je elke ruimte beter voor nuttige bezigheden reserveren. Bedrijfsruimte is immers een prijzig iets.

Denk aan het milieu


Als je bedrijf een groen gedachtegoed handhaaft en doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het ook interessant om hardware te verkopen. Wanneer je IT-apparatuur op de vuilnisbelt belandt, moet het gerecycleerd worden. Om alle elementen van bijvoorbeeld een moederbord uit elkaar te halen, is enorm veel energie nodig. Tijdens dit proces, kunnen er ook schadelijke chemische stoffen vrijkomen. Door hardware te verkopen, help je de afvalberg kleiner te maken en help je je eigen zaken ook weer wat vooruit.

Het mag duidelijk zijn dat het enorm interessant is om contact op te nemen met bedrijven die hardware opkopen. Je data, uitgaven/inkomsten balans en het milieu zullen je dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *