Wat is de toegevoegde waarde van een FME software?

Feature Manipulation Engine software is de oplossing om zelf integratie workflows in te richten die verschillende data ondersteunen zoals geo-ruimtelijke gegevens en XML. Zo zijn er verschillende ArcaGis voordelen. Met de FME software ArcaGis doe je dit zonder ook maar iets te hoeven coderen. Hierdoor wordt een complex proces zo makkelijk dat het nog sneller gaat er meer tijd over blijft voor andere werkzaamheden.

Wat is FME eigenlijk?

Feature Manipulation Engine of ook wel FME genoemd is een software waarmee ruimtelijke data zoals geometrische en digitale afmetingen. FME software wordt hierdoor dan ook voornamelijk gebruikt voor geografische informatie systemen, computer-aided design en software voor rasterafbeeldingen.

FME software is vooral goed bruikbaar voor applicaties waarbij de interactie met geografische, geologische en topografische kaarten gebruikt worden. Dit kunnen navigatiesystemen zijn maar ook applicaties die het mogelijk maken om daadwerkelijke fysieke locaties te bekijken. FME software zorgt er dan ook voor dat de ruimtelijke afmetingen en data omgezet worden in verschillende formaten, datamodellen, dataomgevingen die uiteindelijk afgelezen en gebruikt kunnen worden door gebruikers.

De verschillende ArcaGis voordelen

Naast het ondersteunen van verschillende data en het integreren van workflows zijn andere ArcaGis voordelen dat het mogelijk is om applicaties met elkaar te verbinden, dataprocessen te automatiseren en data te transformeren. De applicaties worden eenvoudig verbonden doormiddel van API’s, R of Python. Hierdoor hoeft er niet gecodeerd te worden, maar kunnen connecties wel naar wens aangepast worden. Met de geïntegreerde workflows versnel je het bouwproces van FME transformatie tools en zijn de workflows op maat in te richten. Ook is het niet meer nodig om handmatig repetitieve taken uit te voeren die tijdrovend kunnen zijn.

Met de FME software van ArcaGis kies je voor verschillende toevoegingen zoals FME Desktop, FME Server en FME Cloud. Zo maakt de FME Desktop het mogelijk om met een drag & drop interface dataconversie en -transformatie te bouwen. Autimatiseer de workflows die hierin gebouwd zijn met de event-based framework van de FME Server. Sla het uiteindelijk allemaal op in de FME Cloud die door ons beheerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *