Hoe kies ik een portofoon headset?

Bij het aanschaffen van een portofoon headset zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Ten eerste zal de headset een match moeten zijn met het specifieke merk portofoon dat je in je bezit hebt. Heb je nog geen portofoon aangeschaft? Let er dan op dat de headset en de portofoon gecombineerd kunnen worden. Meestal is dit wel het geval wanneer je een headset en portofoon van hetzelfde merk koopt. Ten tweede zul je je moeten bedenken in welke situatie je de headset gaat gebruiken. Voor professioneel gebruik van de headset kun je uiteraard geen headset voor kinderen gebruiken. Daarbij zijn er veel verschillende soorten portofoon headsets die variëren wat betreft comfort en kwaliteit. Ook kun je kiezen uit headsets die de portofoon hebben ingebouwd of headsets die worden aangesloten op de aparte portofoon. 

Headsets met ingebouwde portofoon versus losse headsets

De meeste portofoon headsets zijn losse units die worden aangesloten op een draagbare walkietalkie. Er zijn ook alles-in-één ontwerpen beschikbaar waarin de portofoon is verwerkt in de headset, meestal hebben deze echter meer nadelen dan voordelen. Vaak zijn alles-in-één headsets van matige kwaliteit, onhandig in gebruik en worden deze alleen verkocht als speelgoed voor kinderen. Losse headsets, die worden aangesloten op de walkietalkie, zijn van betere kwaliteit, zijn er in meerdere varianten en hebben vaak ook meer functies. 

De voordelen van losse headsets

Behalve dat losse headsets vaak van de meest hoogwaardige kwaliteit zijn gemaakt, zijn ze makkelijk vervangbaar. Gaat de headset kapot of raak je deze kwijt, dan kun je deze zonder problemen vervangen door een andere. Daarbij zijn losse headsets vaak geavanceerd en heb je de keuze uit een grote reeks headsets met veel verschillende functies. Vaak zijn losse headsets verkrijgbaar met noise-cancelling hoofdtelefoons. Hierdoor, en door de algemene hoge kwaliteit van losse headsets, zul je geen problemen hebben met de spraakverstaanbaarheid.
Ook wat betreft de gebruiksvriendelijkheid blinken losse headsets uit: veel headset modellen maken gebruik van spraak gestuurde technologie. Hierdoor is de headset handsfree en kun je deze gemakkelijk gebruiken zonder te hoeven zoeken naar de juiste knoppen. 

Kwaliteit van de walkietalkie

Behalve de kwaliteit van de headset, zal de kwaliteit van de walkietalkie ook heel belangrijk zijn. Je kan een headset van sublieme kwaliteit hebben, maar combineer je deze met een walkietalkie van lage kwaliteit? Dan zal de verstaanbaarheid altijd slecht zijn. Wanneer je een headset aanschaft, let er dan op dat de walkietalkie een goede match is voor deze specifieke headset. Binnen hetzelfde merk kunnen de meeste headsets en walkietalkies samen gebruikt worden, maar vraag het voor de zekerheid altijd na bij een medewerker in de winkel.

Bekijk snel het aanbod headsets op Portofoonheadsets.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *